Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Tarihi eser kaçakçısı sert kayaya çarptı

59 yaşındaki tarihi eser kaçakçısı şahıs, kimliğini gizleyen KOM personeli ile Nilüfer Çalı Jandarma ekiplerinin ortak çalışması sonucu suçüstü yakalandı.

Bursa 07.08.2026 17:37 Necmettin Özdemir 252 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Tarihi eser kaçakçısı sert kayaya çarptı
Paylaş:
N

Bursa’da 59 yaşındaki tarihi eser kaçakçısı şahıs elindeki tarihi eser niteliğindeki sikke ve objeleri satmaya çalıştığı sırada, kimliğini gizleyen KOM personeli ile Nilüfer Çalı Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerinin ortak çalışması sonucu suçüstü yakalandı.

Olay, merkez Nilüfer ilçesi Çalı Mahallesi’nde yaşandı. Tarihi eser kaçakçısı Mehmet S. (59), kendisini müşteri olarak tanıtan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele personeli ile buluştu. Şüpheli Mehmet S., KOM personeline 100 adet Bizans dönemine ait, 105 adet Roma dönemine ve 50 adet Helenistik dönemine ait olmak üzere toplam 255 adet tarihi sikkeyle beraber, 18 adet nitelikli objeyi satmaya çalıştığı esnada yakayı ele verdi. Olayla ilgili Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda adli tahkikat başlatıldı. Ele geçirilen tarihi eserlerin incelenmek üzere ilgili birimlere teslim edileceği öğrenildi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: İHA Muhabir: Necmettin Özdemir
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Saruhanlı’da bin 500 ton kuru domates ihraç ediliyor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Saruhanlı’da bin 500 ton kuru domates ihraç ediliyor
WhatsApp
İhbar Hattı