Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Dereler taştı, evleri ve iş yerlerini sular bastı

Mudanya ilçesi Esence Mahallesi’nde etkili olan sağanak yağış sebebiyle derelerin taşması sonucu evler ve iş yerleri sular altında kaldı.

Bursa 15.10.2026 14:53 Necmettin Özdemir 745 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Dereler taştı, evleri ve iş yerlerini sular bastı
Paylaş:
N

Bursa’nın Mudanya ilçesi Esence Mahallesi’nde etkili olan sağanak yağış sebebiyle derelerin taşması sonucu evler ve iş yerleri sular altında kaldı. Göle dönen kahvehane işletmecisi, "Biraz daha böyle devam ederse balık yetiştireceğiz. Her yağmurda burası böyle oluyor" dedi.

Bursa’da etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Mudanya ilçesine bağlı Esence Mahallesi’nde derelerin taşması sonucu çevredeki bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Yağışın ardından bir kahvehaneyi dolduran sular, işletmeyi adeta göle çevirdi.

Kahvehaneyi basan sular karşısında yaşadıklarını esprili bir dille anlatan işletmeci, "Biraz daha böyle devam ederse balık ekmek yapıp yiyeceğiz. Her yağmur yağdığında böyle oluyor. Bu derelerin biran önce temizlenmesi gerekiyor" dedi.

Öte yandan belediye ekipleri, bölgede çalışmalarını sürdürürken, bölge halkı derelerin açık bırakılması nedeniyle her sağanakta aynı durumu yaşadığını belirtti.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: İHA Muhabir: Necmettin Özdemir
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Düzce’de okullar tatil edildi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Düzce’de okullar tatil edildi
WhatsApp
İhbar Hattı