Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Bursa'da miniklere afet eğitimi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Deprem Haftası kapsamında Lütfi Banuşoğlu İlkokulu’nda öğrencilere afet bilinci kazandırdı.

Bursa 04.03.2026 16:30 Sistem Yöneticisi 49 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Bursa'da miniklere afet eğitimi
Paylaş:
N

Afetlere karşı bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla hareket eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, 1–7 Mart Deprem Haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenliyor. Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi Başkanlığı Afet Koordinasyon Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği eğitim programında, deprem öncesinde alınması gereken önlemler, deprem anında doğru davranış şekilleri ve deprem sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi.

Okul genelinde gerçekleştirilen deprem tatbikatında öğrenciler ve personel, siren uyarısıyla çök-kapan-tutun hareketini uyguladı. Ardından okul binasını kontrollü şekilde tahliye edildi. Arama kurtarma köpeği Tipo’nun yaptığı gösteri, çocuklar tarafından ilgiyle takip edildi. Daha sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Mobil Afet Koordinasyon Aracı’na geçen öğrenciler, çalışmalar hakkında bilgilendirildi.
 

Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Bursa’da düğün platosunda yangın
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Bursa’da düğün platosunda yangın
WhatsApp
İhbar Hattı