Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Bursa'da İnegöl Hayvan Pazarı geçici olarak kapatıldı

İnegöl Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, ilçede görülen şap hastalığı nedeniyle Hayvan Pazarı geçici bir süreliğine kapatıldı. Alınan bu tedbirin, hayvan sağlığını korumak ve hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla uygulandığı bildirildi.

Bursa 28.01.2025 14:34 Sistem Yöneticisi 1 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Bursa'da İnegöl Hayvan Pazarı geçici olarak kapatıldı
Paylaş:
N

Yapılan duyuruda, "İlimizde görülen şap hastalığı nedeniyle 13 Şubat 2025 tarihine kadar Hayvan Pazarı kapalı olacaktır" ifadelerine yer verildi.

Yetkililer, bölgedeki hayvan yetiştiricilerinden bu süre zarfında gerekli önlemleri alarak hijyen kurallarına dikkat etmelerini ve hayvan hareketliliğini en aza indirmelerini istedi.

Şap hastalığı, çift tırnaklı hayvanlarda ciddi ekonomik kayıplara yol açabilen bulaşıcı bir hastalık olarak biliniyor.

İnegöl Belediyesi'nin bu tedbiri, hastalığın yayılmasını engellemek ve hayvancılık sektöründe oluşabilecek zararların önüne geçmek amacıyla alındı.

Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Fethiye’deki orman yangınında 13. saat
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Fethiye’deki orman yangınında 13. saat
WhatsApp
İhbar Hattı