Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Atıklar belediye kontrolünde bertaraf ediliyor

İnegöl Belediyesi, 2025te kent genelinde binlerce ton atığı çevre kirliliğine yol açmadan toplayarak kontrollü şekilde bertaraf etti.

Bursa 10.02.2026 16:50 Sistem Yöneticisi 2 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Atıklar belediye kontrolünde bertaraf ediliyor
Paylaş:
N

Çevre ve temizlik alanında yürüttüğü çalışmalarla dikkat çeken İnegöl Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü koordinesinde 2025 yılı faaliyetleri kapsamında çevre temizliği ve sürdürülebilir atık yönetimine yönelik önemli çalışmalara imza attı. Belediye kontrolünde yürütülen çalışmalarla kent genelinde toplanan atıklar hem bertaraf edildi hem de geri dönüşüme kazandırıldı.
Yıl boyunca yapılan çalışmalar kapsamında toplam 22 bin ton ağırlığında 339 bin çuval moloz atığı toplanırken, 2 bin 886 ton atık ev eşyası da belediye ekipleri tarafından adreslerden alınarak uygun şekilde bertaraf edildi. Geri dönüşüm faaliyetleri çerçevesinde 6 bin 239 ton geri dönüşüm atığı ekonomiye kazandırıldı.
Sanayi kenti kimliğiyle öne çıkan İnegöl'de 3 bin 903 ton endüstriyel atık, belediye kontrolünde toplanarak çevreye zarar vermeden bertaraf edildi. Ayrıştırma ve geri dönüşüm çalışmaları kapsamında ayrıca 4 bin 760 kilogram plastik, 11 bin 2 kilogram cam, 649 kilogram metal ve 12 bin 990 kilogram kağıt atık toplandı. Tehlikeli ve özel atıklar konusunda da çalışmalar yürüten Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, bin 99 kilogram bitkisel atık yağ, 631 kilogram elektronik atık ve 65 kilogram madeni atık yağı kontrol altına aldı.
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, temizlik ve çevre konusunun belediyenin öncelikli çalışma alanları arasında yer aldığını belirterek, "2025 yılı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün özverili çalışmalarıyla hem çevremizi koruduk hem de atıkları ekonomiye kazandırdık. Kentimizde molozdan geri dönüşüme, ev eşyasından elektronik atıklara kadar tüm atıkların belediyemiz kontrolünde toplanması, sürdürülebilir çevre anlayışımızın en somut göstergesidir" dedi.
Vatandaşların desteğinin önemine de değinen Başkan Taban, atıkların kaynağında ayrıştırılmasının çevre açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Atıklarla ilgili konularda vatandaşlarımız 153 Çözüm Merkezimizi arayarak kayıt oluşturabilir ve detaylı bilgi alabilirler. İnegöl'ü daha temiz ve geleceğe hazır bir şehir haline getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Vali Akbıyık: 417 personel ve 126 araçla mücadelemiz sürüyor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Vali Akbıyık: 417 personel ve 126 araçla mücadelemiz sürüyor
WhatsApp
İhbar Hattı