Boyadan değil doğadan

Bu sergi kaçmaz… 13 Temmuz’a kadar yolunuz Tayyare Kültür Merkezi’nden geçsin.
 Tarih: 09-07-2024 00:04:50   Güncelleme: 09-07-2024 00:21:50
Boyadan değil doğadan

‘Ufak tefek taşlar’ kelimelerini duyduğumuzda ilk aklımıza gelen kuşkusuz ‘Bursa’nın ufak tefek taşları’ türküsü oluyor. Bu kez ‘Ufak tefek taşlar’ bir sergiye isim verdiği gibi, sergideki resimlerde renklerin boyalarla değil, doğadaki taşlar ve materyallerle gerçekleşmesi, doğallığı bize sunuyor.

Çok uzun zaman sonra Tayyare Kültür Merkezi’ne düştü yolum. Yolumun düşmesine de vesile olan da serginin kursiyerlerinden sınıf arkadaşım Neşe Akar Özhan… İyi ki yolum düşmüş… Mudanya Halk Eğitim Merkezi Eğitmeni Hümeyra Karaca, harika bir işe imza atılmasını sağlamış.

Çağrışan Doğal Taş Sergisi’ne resimleriyle katılan kursiyerlerin de isimlerini tek tek yazmak boynumuzun borcu; Neslihan Kuzu, Nuran Tekin, Nihal Tokatlı, Nurten Sözal, Ayşen Aksu, Nilay Çınar, Nihan İleri, Neşe Akar Özhan, Serpil Ilıkgün, Sevdiye Emir, Nurcan D.Uçar, Mihriban Ünalan, Ebru Er, Yasemin Gümrükçü, Belgin Avcı, Ebru Kızılkaya, Arzu Şimşek, Sevtap Güleç, Hacer Asan, Pelin Tüfekçi.

Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi’nin Halk Eğitim yetkilileriyle birlikte açılışı yapması hoş tu… Ne var ki tamamı kadınlardan oluşan kursiyerlerin sergisine ne yalan söyleleyim, ilçenin belediye başkanının da katılımını beklerdim. Kaykamak Ayhan Terzi’nin katılımı, kursiyerleri, eğitmenleri Hümeyra Karaca’yı bir başka motive etti. Umarım yeni sergilerinde yine buluşuruz.

NECMETTİN ÖZDEMİR

Etiketler
  HABER GALERİ
  DİĞER BURSA Haberleri
ŞANS OYUNLARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş