Birlik ve beraberlik işin besmelesi

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ’24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Yıldırım Meslek Edindirme Kursları, Engelsiz Yaşam Okulu, Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezleri ve Yıldırım Belediyesi Kreşi’nde eğitim veren öğretmenlerle buluştu.
 Tarih: 25-11-2022 11:31:15
Birlik ve beraberlik işin besmelesi

Yıldırım Belediyesi ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ dolayısıyla belediye bünyesinde eğitim veren öğretmenlere özel program düzenledi. Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, Eğitim Bir Sen Bursa Başkanı Ramazan Acar, İlçe Halk Eğitim Müdürü Mustafa Korkmaz ve YILMEK, Engelsiz Yaşam Okulu, Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezleri ve Yıldırım Belediyesi Kreşi’nde eğitim veren öğretmenler katıldı.

BİRLİK VE BERABERLİK İŞİN BESMELESİ

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, hizmet ve gelecek vizyonlarının merkezine her daim insanı kattıklarını belirtti. Başkan Yılmaz, insanı ihmal eden, insan faktörünü dikkate almayan hiçbir politikanın hedefine ulaşamayacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Birlik ve beraberlik işin besmelesi. Bizler eğer gücümüzü birleştirirsek güzel bir dünya inşa ederiz. Yıldırım’ın birçok alanda olduğu gibi bu alanda da öncü olması beraberliğimizin bir sonucu. Allah’ın bize verdiği görev yeryüzünü imar etme görevi. Yeryüzünü yeniden imar etmeye gayret ediyoruz ve yeryüzünün en büyük coğrafyası olan gönlü inşa etmeye çalışıyoruz. Çünkü mekândan münezzeh olan Allah insanın gönlünü yer bulur. Siz bir gönül inşa ederseniz bir dünyayı inşa etmiş olursunuz. Bir gönlü fethederseniz bütün dünyayı fethetmiş olursunuz. Öğretmenlerimiz sadece gönülleri fethetmekle kalmıyor aynı zamanda insanı da inşa ediyor. İnsan hem bir taş hem de bir heykeltraştır. Kendi vurduğu çekiç darbeleriyle kendi şaheserini ortaya çıkarır. Öğretmenlerimiz de hayatın her alanında, her yaşta öğrencilerini yetiştirmeye çalışıyor. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin. Geleceğin huzurlu, güvenli ve büyük Türkiye’sinin inşasında önemli rol alan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Aşkınız, sevdanız, fedakârlık duygunuz daim olsun.”

ÖMÜR VE İMAR

Ömrünü öğrenmeye, öğretmeye, vatanına, milletine, değerlerine bağlı nesiller yetiştirmeye adamış bir öğretmenin hakkının asla ödenmeyeceğini belirten Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “’Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ buyuran bir medeniyetin mensupları olarak, ne yaparsak yapalım öğretmenlerimizin hakkını ödeyemeyeceğimizin farkındayız. Nasıl öğretmenlik sadece ücreti mukabili yapılan bir meslek değilse, öğretmenlerimiz için yapılanlar da onların emeklerinin karşılığı olamaz. Öğretmen bizim medeniyetimizde her zaman eğitimin asli unsuru hatta eğitimin bizatihi kendisi olmuştur. Bizler her zaman öğretmenlerimize insan yetiştiren, malzemesi insan olan bir usta, bir gönül mimarı nazarıyla bakıyoruz. İnşallah bu bakış açımızı, bu nazarımızı hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz. Öğretmenlerimizi millet inşa eden gönül mimarları olarak her zaman başımızın üstünde tutmaya devam edeceğiz. Bu anlamlı gün vesilesiyle tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyor, görevi başında şehit olanlar ile dar-ül bekaya uğurladığımız eğitim-öğretim camiamızın güzide neferlerini rahmetle yâd ediyorum. Bölücü terör örgütünün ömürlerinin baharında iken bizden kopardığı Şenay Aybüke Yalçın’a, Necmettin Yılmaz’a ve daha nice kahraman eğitimcilerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

HEM İMAR HEM İHYA

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, Yıldırım Belediyesi’nin en büyük paydaşları olduğunu ve çok güzel işbirlikleri bulunduğunu söyledi. Sevinç, eğitim konusunda her türlü taleplerine Başkan Oktay Yılmaz’ın cevap verdiğini ifade etti.

İlçe Halk Eğitim Müdürü Mustafa Korkmaz, “Bizler Yıldırım’ı imar ederken, içinde yaşayan insanları da ihmal etmeden ihya eden ve bu yolda bizlere her daim destek veren bir belediye başkanına ve milli eğitim müdürüne sahip olduğumuz için kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Öğretmenlerimiz, nitelikli insan, güçlü toplum şiarıyla insanımızın huzuru bulmasına olanak sağlayan kutup yıldızlarıdır” dedi. Program, Yıldırım Belediyesi Müzik Akademisi’nin öğretmenlere konser vermesiyle sona erdi.

Etiketler
  DİĞER Yıldırım Belediyesi Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş