Başkan Işık: "Fiyat artışlarını denetliyoruz"

Gürsu Belediyesi zabıta ekipleri, fahiş fiyat uygulamalarına engel olmak amacıyla zincir marketler ve mağazalarda denetimler gerçekleştirdi.
 Tarih: 29-12-2022 17:04:30
Başkan Işık:

Gürsu’da bulunan zincir marketlerdeki ve mağazalardaki fahiş fiyat artışları konusunda denetimlerini yoğunlaştıran Gürsu Belediyesi zabıta ekipleri, reyonlarda bulunan ürünlerdeki etiket fiyatlarını inceleyerek, raflardan aldıkları ürünlerle kasadaki fiyatları tek tek karşılaştırdı.
“Tüketici haklarının ve halk sağlığının korunması amacıyla ekiplerimiz denetimlerini aralıksız sürdürüyor” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Cumhurbaşkanı'mızın talimatları doğrultusunda ilçemizdeki market ve işletmelerde zabıtamız aracılığı ile düzenli olarak etiket ve raf kontrolü yapıyoruz. Halkımızı zora sokacak her türlü durumu önleyebilmek ve ilgili kurumlara bildirebilmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.
Ekiplerin yaptığı denetimlerde; gıda, temel tüketim ürünleri ve mağazalardaki fahiş fiyat artışları, etiket fiyatı ile kasa fiyatı karşılaştırması, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında kontroller gerçekleştirildi.
Fahiş fiyat denetimlerinde, marketlerden son üç aylık fatura bilgileri, İl Ticaret Müdürlüğünce incelenmek üzere istendi.

Etiketler
  DİĞER Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş