Bağımlılıkla mücadele eğitimi

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, sağlıklı hayat merkezlerinde görev yapan psikolog, sosyal çalışmacı ve çocuk gelişimcilerin, bağımlılık ile mücadele konusunda bilgi birikiminin güçlendirilmesi amacıyla eğitim düzenlendi.
 Tarih: 30-11-2022 11:42:39
Bağımlılıkla mücadele eğitimi

Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde gerçekleştirilen eğitimde bağımlılığın nörolojik boyutu, ergen ve aileye yaklaşım, motivasyonel görüşme teknikleri, uyuşturucu madde bağımlılığının hukuki boyutu ve yönlendirme mekanizmaları hakkında katılımcılara bilgiler aktarıldı.

Eğitimin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mustafa Çetin, bağımlılık ile mücadele konusunun toplum temelli bir modelle çözülmesi gereken bir mesele olduğunu, bu yüzden mücadeleye bütün toplumun ve kurumlarının iştirakinin gerektiğini belirtti.

Bağımlılığın ülkelerin bugününü ve yarınlarını tehdit ettiğinin altını çizen Uzm. Dr. Çetin, “Bu sorunla mücadelede başarıya ulaşmada en önemli faktör, koordineli çalışma ve yapılan çalışmaların izlenmesi ve değerlendirilmesidir. Bu doğrultuda ilimizde, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’ne istinaden Bursa ilinde yer alan kamu kurum ve kuruluşları Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımıyla Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu çalışmaları kapsamında bağımlılıkla mücadele süreci sürdürülmektedir” diye konuştu.

Bağımlılıkla mücadele için yürütülen çalışmaları önemsediklerini ifade eden Uzman Dr. Çetin, “Bakanlığımız, bu mücadeleyi devlet politikası haline getirmiştir. Biz de buna var gücümüzle katılıyoruz. Kurumlarımızdaki personellerin bağımlılıkla mücadele konusunda sahada aktif hizmet vermesi ve bu konuda çalışmaların yürütülmesi, Türkiye toplumunun ve geleceğinin teminatı için son derece önemlidir” ifadelerini kullandı.

Etiketler
  DİĞER BURSA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş