Yeşil OSB'ye hazırlanıyor

Bursa’nın en yeni organize sanayi bölgesi olan ve çevre hassasiyetlerine büyük önem veren Kayapa OSB Yönetimi, ‘Yeşil OSB’ çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor.
 Tarih: 06-05-2024 12:23:32
Yeşil OSB'ye hazırlanıyor

Kayapa OSB’de konuyla ilgili düzenlenen toplantıda Bursa Uludağ Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve Kayapa OSB Danışmanı Prof. Dr. Nezih Kamil Salihoğlu bölgedeki fabrikaların yöneticileriyle Yeşil OSB kapsamında yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Toplantıda konuşan Kayapa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Toy, “Kayapa Organize Sanayi Bölgesi olarak bir yandan asli vazifelerimizi yerine getirirken, diğer yandan ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan gelişmeleri yakından takip etmekteyiz.  İklim değişikliği, doğal kaynakların tüketilmesi gibi gelişmeler neticesinde ortaya koyulan her türlü güncel mevzuata uyum sağlanması gerekliliğinden, üretici ya da tüketici fark etmeksizin tüm bireylerin sorumlu olduğu düşüncesindeyim. Bu yolda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) koordinasyonuyla yönetilen ve sertifikalandırılan “Yeşil OSB Belgesi”ne talip olduğumuzu, 27.12.2023 tarihinde gerçekleştirilen lansman ile Bölgemiz sanayicisine ve kamuoyuna duyurduk” dedi.

“EĞİTİMLERİMİZİ ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYORUZ”

Kayapa OSB Bölge Müdürlüğü’nün çevreye olan sorumluluk bilinciyle Yeşil OSB olma yolunda önemli bir adım attığını ve kısa sürede bu kapsamdaki çalışmalarında önemli ilerlemeler kaydedildiğini söyleşen Başkan Toy, “Bu kapsamdaki çalışmalarında önemli ve değerli ilerlemeler kaydetmiştir. Bunun bir parçası olarak da, çeşitli konularda nitelikli eğitimler düzenleyerek işletmelerini bilgilendirmektedir. Sera Gazı Azaltımı, Enerji Verimliliği gibi eğitimler şimdiye kadar gerçekleştirilen eğitimlerden bazılarıdır; ancak 2024 Eğitim Planı’na göre bu eğitimlerin devamı gelecektir. Bölge Müdürlüğümüz aynı zamanda sürecin bir parçası olarak Enerji Yönetim Birimini kurmuş ve kısa süre içerisinde Türk Standartları Enstitüsü’nden (TSE) TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Sertifikasını almaya hak kazanmıştır. Mevcut çalışmaların Kalite Yönetim Sistemi Sertifikasıyla taçlandırılması hedefimiz ile birlikte, Yeşil OSB olma hedefimize yönelik gereklilikler bu yolda hızlandırıcı bir kuvvet uygulamıştır. Böylelikle, konuyu bütünsel açıdan ele alıp; Kalite, Çevre ve İSG Standartlarına yönelik Entegre Yönetim Sistemi’nin kurulması için çalışmalara başlamış bulunmaktayız” şeklinde konuştu.

Kayapa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Toy sözlerini şöyle tamamladı: “Sonuç olarak bir yandan Bölgemizin zorunlu altyapı ve yol ihtiyaçlarının giderilmesi konularına eğilirken; diğer yandan sanayiciliğin, üzerinde yaşadığımız dünyayı koruyarak ve kollayarak gerçekleştirilebileceğinin de farkındayız ve ilgili süreçlerin takipçisiyiz. Tüm bunların yanı sıra, eğitim ve farkındalık faaliyetlerinin artırılmasının; işletmelerimizin Bölge Müdürlüğümüzle veya birbirleri arasındaki münasebeti pekiştirerek istenen sinerjiyi sağlayacağı kanaatindeyim. Bu kapsamdaki beklentilerimizi yerine getirirken, hedeflerimiz arasında öncelikli olan Yeşil OSB Sertifikası bizlere kılavuzluk edecektir”

Toplantıda daha sonra Bursa Uludağ Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve Kayapa OSB Danışmanı Prof. Dr. Nezih Kamil Salihoğlu ile Kayapa OSB Çevre Mühendisi Ayça Kundakçılar bölge sanayicilerinin konuyla ilgili sorularını cevaplandırdılar.

Etiketler
  DİĞER BURSA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş