Halis Aydın
  Güncelleme: 01-05-2020 20:22:00   01-05-2020 20:20:00

Neden?

22 Nisan Çarşamba günü Mustafakemalpasa Belediyesi Olağanüstü Meclis oturumuna biz de kamuoyu adına her zaman olduğu gibi basın olarak bir gazeteci arkadaşımızla birlikte katıldık.
Korana vürüs nedeni ile maskelerimizi eldivenlerimizi taktık, basına ayrılan yerimize oturduk. Meclis üyelerimiz gelmeye başladı onlarda maske ve eldivenlerini takıp sosyal mesafe düzeninde yerlerini aldılar. Meclis üyelerimiz yaklaşık olarak tamamlandı ve Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kanar içeriye giriş yaptı, o da yerini aldı. İlk sözü misafirlerimizi dışarıya alalım, aynı zamanda basın arkadaşlarımızı da dışarı alalım oldu.
Tabi ben kendi adıma Meclisin kapalı olduğunu hiç düşünmedim öyle bir bilgi de elime ulaşmamıştı. Şöyle bir etrafa bakıp Meclis’ten  önergemi verildi diye baktım ama okunan bişey olmadığı için Başkan’ın kararına saygı gösterdik, diğer gazeteci arkadaşımla birlikte olağanüstü meclis toplantısından ayrıldık.
Sayın Kanar, kapalı oturum için masanıza gelen bir önerge olmadığı halde halkın meclisi NEDEN kapalı idi, merak ettik.
Ben buradan muhalefet Meclis üyelerini de kınıyorum. Onlar da bu konuya sesiz kaldı. İlçem adına çok üzücü halkın oyları ile gelinen Meclis’imizin içler acı durumu bence.
Bilmiyorsan sor, sormuyorsan öğren derler.
Olağanüstü Meclis gündeminde sadece (1) gündem olur, olası bir durum olursa en fazla (1) madde daha olabilir. Gündemde 5 madde geçiyorsa bu Meclis olağanüstü olmaz. Olağan dışıdır.
Belediye Kanunun 11.maddesinin son paragrafı der ki, kapalı oturum için Belediye Başkanı yoklama yapar çoğunluk olduğu taktirde meclisi başlatır. İktidar veya muhalefetin bir önergesi olur bu da oylanarak kabul edilir. Oturuma kapalı kararı çıkar oturum kapalı şekilde yönetilir.
Mart ayında Bursa Büyükşehir Belediyesi olağanüstü yapılan Meclis basına açıktı bilginize.
Mustafakemalpaşa Belediyesi sanayi sitesindeki  dükkan değil, sapla samanı karıştırmamak lazım. Mustafakemalpaşa sizi o koltuğa hakkaniyet için oturttu.
Koranasız günler dileği ile, Hoşçakalın.

  Bu yazı 2367 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş