Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 06-08-2020 01:07:00   05-08-2020 14:25:00

Zirveden dibe…9 YIL

Düşünebiliyor musunuz!
Bir takımı gözünüzün önüne getirin.Türkiye’nin üçüncü büyük şehrinin markası,değeri…
Borçsuz şampiyonluk yaşayan bir takım.
İşte o takım Bursaspor…
Şampiyonluk gelirlerinin bugünkü değerlerle 400-500 trilyon arası olması gerekirken,nasıl oluyor da kim yada kimler tarafından 9 yıl sonra 600 milyon borçlu hale geliyor.
Netice’de birinci lig deyiz…
O takımın bugünkü kadro değerine bakarmısınız?
Sadece ve sadece 8 milyon Euro..
Şimdi Google girin www.transefermarket.com’da kısa bir gezinti yapın.Fazla da geriye değil 2011 tarihinden Bursaspor’un kadro değerlerini inceleyin.
Şaşıracaksınız…
Bakın 2015-2016 sezonunda Bursaspor’un futbolcu değerleri 80 milyon Euro.Fazla değil bundan 4 yıl öncesi.Bugünkü para  ile yaklaşık 650 milyon lira civarında..
Bu takımın,her süper lig sezonunda galibiyetlerle birlikte ortalama federasyondan alınan garanti para 80 milyon TL civarında..Buda şu anlama geliyor.80 milyon 9 yıla çarpıldığında bu rakam 720 trilyon.
Bu para garanti para.
Reklam ve Bursaspor diğer gelirleri hariç..
Şimdi;
Ey Bursaspor’da yöneticilik yapan zatı muhteremler paranın başında olanlar ve olmayanlar.Bu rakamlar aşağı yukarı 1,5 milyar TL’ye tekabül ediyor.Nasıl becerdiniz de bu paralar HİÇ edildi.Takım değeri 60 trilyona düştü,ve maalesef borç  600 trilyon,takım alt ligde.
Tabloya bakıldığında herkesin başını iki avucunun içinde alarak düşünmesi gerekir.Kimse kalkıp “Yok ticaretti,yok siyasetti” diyerek topu taca atmaya kalkmasın.
Şunu ifade etmek istiyor.
Bursaspor meselesi,vicdan sahibi herkesin düşünmesi gereken bir konu..Timsahın pullarını dahi yolan yöneticilere bu takım birde borç mu ödesin.
El-İnsaf.
Buradan bütün Başkan ve yöneticilere çağrımız olsun.Kendi dönemleriyle ilgili,yaptıkları doğruları ve yanlışları Bursasporlularla paylaşmalarıdır.
Birde paraya dokundurulmayan,yönetimin içine hasbel-kader girmiş,ama hiçbir söz hakkı olmayan,yöneticilere çağrımız ise,şayet içlerinde bir Bursasporluluk varsa,tüm bildiklerini anlatma zamanı gelmiştir.
Bunu niye yazdım biliyor musunuz..
Kısa bir araştırma yaptığımızda görülecektir ki,Bursaspor’da başkanlık yapmış,kulüpte başarısız olup,ticari hayatında sekteye uğrayan bir tek Hüseyin Silahçı var.
Ne hikmetse kulüpte başarısız olan başkan ve yöneticiler,özellikle son 9 yıl da kendi işlerinde maşallah koşar adım ilerliyorlar.Bunu Bursa’nın görmediğini mi zannediyorlar.
Bursaspor’da yöneticilik yapan insanların “mal varlıkları” bir araştırılsın.. Normal ticaretle milyonlar nasıl kazanılıyor..
Hadi Bursa görmüyor,kimse söylemeye cesaret edemiyor,Allah tamı görmüyor..
Sanki bu takımı bu hale teksastaki bıçakçı Vedat,maratonda ki öğrenci Sedat,yada kapalıda ki,Onat yönetti..
Yönetenler beli..
Dünde belliydi..
Bugünde belli..

  Bu yazı 3865 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş