Ercan AKYILDIZ
  28-10-2020 15:07:00

Sıkıntı yok

Farklı bir şehirdir Bursa…Ne ararsanız bulursunuz bu şehirde…Hayatı kucaklayan bakış açısıyla, tarihi,sosyal yaşamı,sosyoloji,kültür tarihini hatta musikiyi harmanlayan bir şehirdir Bursa…

Bu şehrin imarına bir tuğla koymak için mücadele eden insanları gördükçe,ılık ılık esen rüzgarları serinliğini hissederiz. İçimiz rahatlar, derin derin oh çekeriz…

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı,Alinur Aktaş’ın ardından bu defa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar konuştum…
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la arasında yaşanan polemik, hala devam ediyor mu?
Pandemi sürecinde  planlanan yatırımlarda aksamalar yaşandı mı? Son dönemlerde TBMM İnsan hakları komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ile farklı yerlerde fotoğraf vermeleri bir anlam taşıyor mu?
Ak Parti İl Başkanlığı seçiminde görüş belirtecek mi? Gibi sorular ard arda geldi.
Samimi bir ortamda geçen sohbetimizde Başkan Dündar'a zihinleri kurcalayan kocaman “ACABA” sorularına cevap ararken,güzellikleri de toplumla paylaşmak istedim. Her zaman olduğu gibi bu şehirde kim insanlık adına bir şeyler yaptığına inandığımızda bizde birkaç satır yazarak mücadele eden insanları onore etmek isteriz..

Öyle de oldu..

Başkan Dündar'a sohbetimize başlamadan önce ilk ifadem “Sayın Başkan her şeyi sormak istiyorum” dediğimde “Sıkıntı yok. Şeffafız. Yaptıklarımız ortada ne isterseniz onu sorabilirsiz” ifadelerine rahat tavırları eşlik etti..

 

*İsterseniz Pandemi sürecinden başlayalım…Projelerinizde aksamalar oldu mu?

Hayır yatırımları özellikle sürdürdük.Duran işimiz olmadı.Sadece diğer işlerimiz arttı.Sosyal belediyecilik anlamında hizmetler artarak devam etti.Hayat felç olmasın diye yatırımları durdurmadık.Zaten Anka’nın öngörüsü de bu yönde idi..

*Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la aranızda bir problem yaşanıyor mu? Özellikle Meclis toplantısında yaşanan polemikten sonra..

Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’la bizim eskiden beri diyalogumuz vardır.Başkan Aktaş’ta bende partinin kuruluşundan itibaren varız.Hem Büyükşehir’de hemde Osmangazi’de iş yapmak biraz zordur.Özellikle alt kademede yapılan işlerde sıkıntı varmış gibi görülebilir.Herkes kendi işini yapar.Yaptığı zamanda sıkıntı olmaz.Bizim yaptığımız da bir hizmet yarışıdır…

*Ak Parti ilçe kongrelerini tamamladı…Osmangazi’de Ufuk Çömez tek aday olarak çıktığı kongrede yeniden Osmangazi İlçe Başkanlığına seçildi. Aranızda iyi bir diyalog olduğu biliniyor. İl kongresinde  bir görüş ortaya koyacak mısınız..

Evet İlçe Başkanımızla uyum içinde çalışıyoruz.Teşkilatın en uç noktasına kadar kendisi vardır.Belediye’nin çalışmalarını anlatma noktasında başarılıdır. Teşkilatta kendisini sever ve sayar.Belediye tarafından baktığımızda da tüm Belediye meclis üyeleri tarafından sevilir sayılır.İl seçimlerinde bizim bir görüş ortaya koymamız söz konusu olmaz.Zaten bizde Genel merkez tarafından verilecek karara uyulur..

*BUSKİ tarafından gönderilen su faturaları üzerinden, İlçe Belediyeleri adına vatandaştan alınan “Katı atık bedelleri” meclis kararıyla faturalardan çıkarıldı. Yıldırım,Mustafa  Kemalpaşa ve İznik Belediye Başkanları yaptıkları açıklamalarla söz konusu  Bedeli vatandaştan almayacaklarını ifade ettiler.Osmangazi ise sessiz kaldı .Siz söz konusu “Katı atık Bedellerini vatandaştan tahsil edecek misiniz..

Bu konu çok konuşuldu.hala da konuşuluyor. Biz Osmangazi belediyesi olarak Bakanlığa görüş sorduk. “Daha önce alınmış bir karar varken, bu bedelleri nasıl toplayacağız” diye..Bize gelen cevapta ise “Katık atık Bedellerini Büyükşehir Belediyesi su faturaları üzerinden toplar” şeklinde değerlendirme oldu. Yönetmeliğe göre de bu parayı toplamak Büyükşehir'in sorumluluğunda.. Bekleyip göreceğiz…

*Özellikle Ak parti camiasında çok konuşuluyor.TBMM İnsan hakları komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ile ortak hareket etmeniz.Kendinize göre bir hedefiniz mi var.Bir çok yerde fotoğraf vermeniz yada birlikte yaptığınız ziyaretleri nasıl yorumlayalım..

Hakan Çavuşoğlu her şeyden önce Ak Parti Bursa milletvekilidir.Bakanlık yapmış,bugün TBMM İnsan hakları komisyonu Başkanlık görevini yürütmektedir.Ayrıca Osmangazi olarak bizim devam eden projelerimizi hem takip ediyor,hem de destek sağlıyor.Bir taraftan Efkan bey,diğer taraftan Hakan bey'in desteği bizim için önemlidir.Özellikle Ankara ayağı farklı bir önem taşıyor.

*İçinde bulunduğumuz Panorama müzesi gibi Osmangazi’ye değer katacak projelerinizden bahseder misiniz…

Projelerimizin hepsi Osmangazi’ye dolayısıyla Bursa'ya değer katacak projeler dir.Osmangazi Meydan,Hisar projesi, Barem gibi devam eden projelerin tamamlanarak halkın hizmetine sunulması için ekip arkadaşlarımla çalışıyoruz mücadele ediyoruz..

*Biraz ayrıntı alalım mı..Büyükşehir Belediyesi’nin devam eden Hanlar bölgesi projesinin ilerleyen dönemde “HİSAR” projesiyle entegre olacağını,ve Turizm anlamında Bursa’ya önemli getirilerinin olacağı ifade ediliyor..

Eski Bursa’nın yeniden cazibe merkezi olmasını sağlayacak “Tarihi Hisar Bölgesi Yenileme Projesi” kapsamında Oruçbey Caddesi’ndeki 28 binanın cephe sağlıklaştırma çalışması tamamlandı.Geçtiğimiz günlerde Oruçbey Caddesi’nin açılışını gerçekleştirdik.Şimdi bölgedeki çalışmaları arkeolojik kazı alanı ve Filiboz Mescidi çevresinde yoğunlaştırdı.

Şunu ifade etmeliyim; Hisar’da 11 yıldır önemli çalışmalara imza attığımızı söylemek isterim. Osmangazi Çıkmazı, Kale Sokak, Üftade Camii çevre düzenlemesi, Kavaklı Caddesi, Oruçbey Caddesi, arkeolojik kazı sahası, Filiboz Mescidi civarında önemli çalışmalar yaptık. Oruçbey Caddesi’nin açılışını gerçekleştirdik. Şimdiki hedefimiz ise, arkeolojik kazı sahasını açık hava müzesi haline getirmek. Hemen yanında bulunan Filiboz Mescidi de tarihte olduğu haliyle yeniden ayağa kalkacak. Yaşayan Tarih Hisar İçi Projesi, tek tek hayata geçiyor. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde görmüş olduğumuz sanal ortamı Hisar’da da yaşayacağız…

*Yine yapımı devam eden,sizinde zaman övgüyle bahsettiğiniz OSMANGAZİ MEYDAN projesi..

Osmangazi meydan projesi bizim büyük bir kararlılık ortaya koyarak başlattığımız bir projedir.Bu projenin yapımı için,kent merkezinde yıllardır atıl vaziyette duran Santral Garaj bölgesinde 100’den fazla bina kamulaştırılarak başlandı.Yapılan kamulaştırmalar için 150 milyon lira bedel ödendi. Bildiğiniz gibi,kamulaştırmalar sonucunda elde edilen 40 dönüm arazi üzerinde hayata geçirilen projenin inşaatı için ilk kazmayı geçtiğimiz yıl vurmuştuk.Geride kalan bir yılda ise çalışmalarda büyük yol kat ettik. Meydanın altına inşa edilecek olan 2000 araç kapasiteli 4 katlı otopark için yerin 24 metre altına kadar kazı yapılıyor.Ayrıca projenin temelini güçlendirmek adına zemine 631 fore kazık çakıldı.Bursa'ya değer katacak ve şehrin yeni buluşma noktası olacak olan Osmangazi Meydanı inşaatında temel kotuna ulaşılarak grobeton döküldü.Şimdi dev projenin temelini atmak için hazır hale getirilmiştir.

*Yaşlılar ve engelliler için yapımı devam eden,benimde önemsediğim bir proje BAREM…

Sosyal Belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri olan BAREMi yakın bir zamanda Bursa'ya kazandırmaya hazırlanıyoruz.Temel atma törenine sizde katılmıştınız. Demirtaş’ta 14 bin 162 metrekare alan üzerine bir kampüs şeklinde inşa edilen merkez, 200 yaşlı, 150 engelli, 150 Alzheimer hastası olmak üzere 500 kişiye hizmet verecek. Engelli ve yaşlıların hayatına değer katacak BAREM, ayrıca; müzik, tiyatro gibi aktivitelere imkan sağlayacak salonları, el becerilerini ve hobileri geliştirecek kurslar, ekilip biçilebilen bahçesi ile huzurun ve kaliteli yaşamın merkezi olacak.

Zaten Barem’deki inşaat çalışmaları tamamlandı.Şimdi ince işçilikler devam ediyor.  Merkezin örnek odaları hazırlandı.Yerli ve yabancı birçok kurum bu projemizi incelemeye geliyor.Yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmet verecek bu merkezimizde kalmak için şimdiden talepler var. Toplumda çok önemli bir soruna çözüm üretip, ihtiyaçlara cevap verecek bu güzel merkezi en kısa zamanda inşallah hizmete sunacağız…

*Son olarak Pandemi döneminde yapılan çalışmaları okuyucularımızla paylaşalım.. PANDEMİ döneminde Osmangazi Belediye olarak vatandaş dokunabildiniz mi… İhtiyaç sahiplerine  nasıl destek sağladınız..

Coronavirus salgınına karşı topyekün mücadele ederek tedbirleri üst seviyede tutmaya çalıştık.Belediye olarak hala sosyal mesafe, maske ve temizlik konusunda büyük hassasiyet gösteriyoruz.

Bazı rakamlar verelim.Osmangazi’ye bağlı 136 mahallesini tek tek gezen ekiplerimiz, 13 Mart’tan itibaren koronavirüsle mücadele çalışmaları kapsamında 223 bin 514 talep kaydı oluşturmuş.Gelen talepler doğrultusunda 755 bin 992 adet sosyal yardım, erzak, çorba, ekmek dağıtımı ile 65 yaş üstü vatandaşlara erzak dağıtımı ve alışveriş yardımında bulundu.Bunun yanı sıra ilçedeki dezenfeksiyon çalışmalarına da büyük önem verdik. 426 bin 549 noktada resmi kurum, ibadethane, meydan, konteyner, cadde ve sokak ilaçlaması yapıldı.Ayrıca 17 bin 751 noktadaki parklarda ilaçlama yapılarak banklara uyarı tabelası bırakıldı.İlçedeki can dostları da unutmayarak toplam 29 bin 923 sokak hayvanının tedavi,besleme çalışması ve haşere ilaçlamasını gerçekleştirdik.Bu çalışmalarımız halen de devam ediyor..

  Bu yazı 4487 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş