Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 31-08-2020 17:32:00   31-08-2020 17:26:00

Doğru Parti, Bursa

Bu ülkede yaşayan herkesin fikrini açıkça ortaya koymasının,ülkenin sosyolojik anlamda gelişmesine önemli katkı sağlayacaktır.
Yeter ki yapılacak olan bu çalışmalarda ülkenin milli ve manevi değerleri göz ardı edilmesin.
Tüm siyasiler tarafından “kırmızı çizgi” olarak belirlensin.
Bundan yaklaşık 2 yıl önce “Türkiye’de siyaset ahlakının değişmesi misyonuyla”  yola çıkan “Çoban Ateşi Hareketi” sürecin ardından Doğru Parti ismiyle resmi olarak siyaset sahnesine çıkarak “Bizde varız” dedi.
Eski Bakanlardan Rıfat Serdaroğlu’nun Genel Başkan olduğu Doğru Parti'nin İçişleri Bakanlığına verilen 111 kişilik kurucular listesinde,Bursa’nın ağırlığı dikkatlerden kaçmadı.
Yargıtay'ın "Faaliyette olan siyasi partiler" listesine göre 2020 yılında kurulan 5 yeni siyasi partiye Doğru Parti'nin de eklenmesiyle Türkiye'de kurulu siyasi parti sayısı 92’e yükseldi.
Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun  Gelecek Partisi'ni,Ali Babacan'ın Demokrasi ve Atılım Partisi’ne Bursa ekseninde baktığımızda her iki partide ölü doğmuş,beklentilere istenilen cevabı verememişti..
Teşkilatlanma hazırlıklarını sürdüren Doğru Parti ise,yeni kurulan partilerin aksine,kolları sıvamış.Kısa süre geçmesine rağmen kurucu İl yönetimini oluşturularak,İl ve İlçelerde teşkilatlanma çalışmalarına hız vermiş.
İl Başkanlığına atanan Tolga Kornoşor başkanlığında bir araya gelen İl yönetimi basın mensupları aracılığıyla partinin “misyonu ve vizyonu” toplumla paylaştı.
Bu arada Doğru Parti’nin  kurucular kurulunda çoğunlukla gençlerin ve emekli subayların yer alması dikkatlerden kaçmazken,Başkan Tolga Kornoşor,bugün iktidar ve muhalefetten ümidin kesenlerin sesi olmak istediklerini söyledi.
Siyasi yelpazenin sağında yada solunda yer almadıklarını vurgulayan Tolga Kornoşor,bu ülke topraklarında yaşayan tüm vatandaşların,birlik beraberlik,barış, kardeşlik ve huzur içinde eşit şartlarda yaşaması gerektiğini belirterek Atatürk’e bağlılıklarının önemine dikkat çekti.
Siyaset arenasına Emirhan Bala’nın isim babalığını yaptığı “Çaban ateşi hareketinin” partileşmesi ile,girmeyi başaran Doğru Parti'nin başarılı olup olmayacağını ise zaman gösterecek.
Ama şunu gördüm..
İl Başkanlığına atanan Tolga Kornoşor ve yönetim kurulu üyelerindeki samimiyeti ve heyecanı ne Davutoğlu’nun Gelecek Partisinde nede Babacan’ın DEVA partisinin Bursa teşkilatlarında görememiştik.
Şimdi soru şu;
Doğru Parti'nin Kurucular Kurulu listesinde Bursa'dan, Ahmet Tolga Kornoşor, Mehmet Seza Kornoşor, İlhan Çelenk, Celal Gül, Neşe Cihan, Sedat Şenermen, Ali Kaya Turhan, Sönmez Azak, Emirhan Bala, Mustafa Dönmez, Koray Sır, Murat Yüce ile Sertaç Cihan Doğru’nun yer almasında ki heyecan ilerleyen günlerde vatandaş nazarında karşılık bulur mu?
Onu da zaman gösterecek.
Emekli subay İlhan Çelenk ve Parti'nin isim babası Mehmet Seza Kornoşor’ da parti de Genel Başkan Yardımcısı olarak görev alması,DP kökenli Celal Gül’ün partiye omuz vermesi,ilerleyen günlerde Doğru Partiyi gündeme taşıyabilir mi?
Sorusuna cevabımız ise…
Bekleyip görelim…

  Bu yazı 3392 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş