Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 09-05-2020 22:23:00   08-05-2020 11:43:00

Mustafa Esgin; Bursa iyi bir sınav verdi

Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirlerin sonuç verdiğini, Bursa’da ki vaka ve ölüm oranının Türkiye ortalama sının gerisinde kalmasının sevindirici olduğunu söyledi.
10 Mart’ta ilk vakanın ortaya çıkmasıyla birlikte okulların tatil edilmesinin ve ardından 65 yaş ve 20 yaş sınırlamasını getirilmesiyle tedbirlerin arttırıldığı vurgulayan Mustafa Eskin 20 Mart’a kadar vaka sayısının sürekli artış gösterdiğini 25 Martta en üst seviyenin görüldüğünü ifade etti.
Aynı zamanda uzman Hekim olan Mustafa Esgin’le Pandemi sürecini konuşurken, sağlığa yapılan yatırımların ne kadar önemli olduğu da bir kez daha ortaya çıktı.
Bugünlerde vaka sayılarında ve ölüm oranlarında büyük azalma olması, hatta iyileşen hasta sayısının vaka sayısının 3 katına kadar çıkması, yoğun bakım ve entübe hasta sayısındaki azalmanın önemli olduğuna dikkat çekti Mustafa Esgin..
Bir de uyarısı oldu. Tedbirleri elden bırakmamalıyız..
Sağlık Bakanlığının açıkladığı gibi 2’nci faza geçildiğini de sözlerine ekleyen Mustafa Esgin, Ramazan Bayramıyla birlikte çifte bayram yaşamayı arzuladıkları ifade etti.
Bursa salgının ilk gününden itibaren, İstanbul’a yakın olmasına rağmen Türkiye ortalamasının gerisinde kalmasının ayrı bir önemi olduğunu belirten Ak Parti Milletvekili Dr. Mustafa Esgin daha sonra şunları söyledi;
“Tedbir önemliydi. Ayrıca 18 yılda 68 sağlık yatırımı ile sağlık alt yapısının güçlendirilmesi ve Şehir Hastanesi. Bu süreçte Bursa için konuşuyorum, salgın sürecinin amiral gemisiydi. Filyasyon ekipleri iyi çalıştı. Vakaların tespiti bu süreçte önemliydi. En önemlisi de bu mücadelede en ön saflarda yer alan sağlık ordusu. İyi mücadele verdi. Türkiye’deki vaka ve ölüm oranlarındaki azalma aynı şekilde kentimizde de sürüyor. Hastanelerimizdeki doluluk oranı yüze 50 ile 60’ı geçmedi.”
Görülen o ki, Bursa’da Pandemi sürecinin en iyi şekilde yönetilmesinin sonuçları daha net görülmeye başlandı. Pandemi sürecinde Bursa iyi bir sınav verdi ifadeleri sanırım abartılı olmaz..
Hatta “Pandemi’de Bursa modeli” ifadeleri bile yerine “Cuk” diye oturur..
Çünkü bu süreçte Bursa şehir hastanesi avantaj sağladı.
Avrupa ülkelerinde bile yaşlı insanları hastane önlerinde ölüme terk edecek şekilde sağlık sistemlerinin tıkanması, ülkemizin sağlık alanında yaptığı yatırımların önemi bir kez ortaya koydu.
Muhalefetin pandemi sürecinde ortaya koyduğu tavra da sert tepki gösteren Mustafa Esgin, “Bu nasıl anlayıştır. Nasıl zihniyettir. Söyleyecek sözleri yok. Hastanelerin maliyetleri üzerinden eleştiriye kalkıyorlar. İnsan hayatı parayla ölçülür mü? Dünyanın neresinde böyle bir muhalefet anlayışı var” diyerek tepkisini dile getirdi...
Son olarak şunu ifade etmek istiyorum;
Bursa'nın selameti ve Bursa’da yaşayan insanlar için bir şeyler yapılıyorsa bir fikir ortaya koyuluyorsa, bizlerin her fikrin ve her oluşumun yanında olmamız gerekmez mi?
Güzel insanların yaşadığı nezih şehir için siyah gözlükleri takıp sürekli dışarıda çamura takılmak, başını kaldırma zahmetini gösteremediğinden dolayı başımızın üzerinde raks eden binlerce yıldızı görememek acı değil midir?
Bizde soralım
“Bu nasıl muhalefet anlayış?”

  Bu yazı 4070 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş