Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 07-08-2020 18:27:00   07-08-2020 13:59:00

Bursa’da kurt kim? Kuş kim?

Bursaspor Yönetim kuruluna yapılan “istifa” çağrılarına, Yönetim Kurulu, “80 milyon lira ve 6 milyon avro nakit ihtiyacını ödeyecek aday çıkarsa kongreye gidileceğini” duyurdu.
Açıklamada "Kongre kararı almak bir beyaz kağıt ve bir kalemin yeteceği bir dakikalık iştir. Eğer bu zor duruma çözüm üretecek, kısa vadede 80 milyon lira ve 6 milyon avro nakit ihtiyacını ödeyecek aday varsa kongre kararı alıp destek olmak boynumuzun borcudur." ifadelerine yer verilmiş.
Geç kalmış bir açıklama..
Keşke Mesut Mestan ve ekibi bu açıklamayı göreve geldiklerinde “Bursaspor’u süper lige çıkarıp görevden ayrılacağız” diyerek bir güven ortamının oluşmasına zemin hazırlayabilseydi, bugün konuşma hakkına sahip olduklarını söyleyebilirdik.
Yönetim tarafından yapılan talihsiz açıklamada “Bursaspor’u kurda kuşa yem edeceğimiz düşünülmemelidir” ifadeleri.Bu ifadeleri okuyan Bursasporluların içi acıyordur..
“Yem” olacak neyi kaldı ki Bursaspor’un?
Şimdi,geçmişe kısa bir yolculuk yapalım!
Bugünkü gibi hatırlıyorum..
Faruk Çelik Bakan..Yerel yöneticilerin ve iş insanları Bakan Çelik’in girişimleriyle Almira Otel’de bir araya gelindi.Alınan ortak kararla 15 milyon dolar borcu olan Bursaspor için, 12 trilyon para toplanarak o dönem kulübün borcu ödendi.
Bursaspor Şampiyon olduğunda ise 50 milyon dolar geldi.Borcu olmayan kasasında 30 milyon dolar olan bir Bursaspor yaratılırken, aslında çöküşünde ilk adımları yine o dönemde atılmaya başlandı.
Başkan İbrahim Yazıcı..Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam..Aynı dönem Menajer Ali aracılığı ile 36 transfer yapıldı.Bu transferlerin hatalı olmadığını kimse söyleyemez.Hatalı transferler Erkan Köristan döneminde de devam etti.Bursasporlular bu konuyu çok iyi bilir. Volkan Şen transferi bunun en açık örneği.
Bakın, O dönem Erkan Köristan Başkan, Ali Ay yönetici, Yüksel Çolak yönetici, Ayhan Barşıcı Genel Müdür. Volkan Şen’in transferi için 850 bin EURO konuşulurken, 1 milyon 350 bin EURO’ya Bursaspor’a fatura edildiği iddia edildi. Bu transfer ilerleyen günlerde çok tartışılmıştı.
İşin ilginç tarafı yönetimden istifa eden Yüksel Çolak, bir süre sonra Adanademir Spor’un Erzurum Spor’la oynayacağı maçta Adanademir Spor’un uçağında görüntüleniyor. Adanaspor’un kaptanı kim? Volkan Şen..
Recep Bölükbaşı dönemin de aynı talihsizlikler yaşandı. Şampiyon Bursaspor’un kemik kadrosunda bulunan Ozan Tufan, Serdar Aziz gibi önemli topçular satılarak, Bursaspor’un kasasına 22 milyon EURO para girişi sağlandı. Sanırım Murat Gülez döneminde alınan arazi yine Bölükbaşı döneminde satıldı. İddialara göre Bursaspor’un kasasında olması gereken 120 milyon yine o dönem eridi.. Bilindiği gibi İbrahim Yazıcı yönetiminde görev alan Recep Bölükbaşı’da yönetimden istifa etti yada ettirilmişti..
Hatalı transferlerin mimarlarında menajer Metin Korkmaz’ı da unutmamak lazım.Yazıcı döneminden beri Bursasporu’un  transferleriyle ilgilenen farklı bir isim. Değişik dönemlerde Bursaspor yönetimlerine para verdiği bile konuşuldu. Aynı Metin Korkmaz şimdi Adanademirspor’un danışmanlığını yapıyor. Halen Bursaspor’da bazı futbolcuların bile menajerliğini yaptığı konuşuluyor.
Ali Ay dönemini konuşmaya bile gerek yok. Kendi muhasebecisini futbol şube sorumlusu yapan Ali Ay döneminde zarar 150 milyon.Bitik bir Bursaspor.Kefaletten doğan alacaklarına karşılık,Bursaspor’un değerlerinin ipotek altına alınması.
Ardından 106 imza ile Başkanlık koltuğuna oturtulan bugün istifa etmemekte direnen Mesut Mestan ve topu taca atmaya çalışan bir yönetim.Bursa’da kimse duymadı,bu yönetimin Bursaspor’a katkısını.Kendileri kulübe 5 kuruş katkı sağlamazken,”Bize destek vermiyorlar” diyerek kulübü ağlama duvarına çeviren bir yönetim…Kısaca,bugüne kadar Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın desteği ile ite kaka giden bir Bursaspor.
Şunu ifade etmek istiyorum…
Güven önemli..
Bursaspor’un tarihine baktığımızda Başkanlık yapan Murat Gülez,Remzi Cinoğlu,Hüseyin Silahçı ve Orhan Özselek,Bursaspor için kendi iş hayatlarını feda etmiş isimler olarak karşımıza çıkıyor.
(Tabi Erdoğan Bilenser döneminde bankalardan yüksek faizle alınan kredilerinde bir kenara not edelim.)
Ya diğerleri..
Şimdi Sormak istiyorum Mesut Mestan’a
Bursa’da kurt kim? Kuş kim?

  Bu yazı 3706 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş