Ercan AKYILDIZ
  28-09-2020 15:57:00

Burkay’ın hükümete çağrısı önemliydi

Ülkede olağanüstü durumlar yaşanırken,birileri sahaya çıkıp taşın altına elini koyuyorsa,hatta insanlık adına bir şeyler yapmaya gayret ediyorsa bize de iki satır yazıp o insanları onore etmek düşer…
Bu düşünce sahada mücadele eden insanların motivasyonunu arttıracağı gibi, kaliteyi de beraberinde getirecektir.Valilik ve yerel yönetimler tarafından Pandemi sürecinin yönetilme aşamasında iş dünyasının çalışmalarını göz ardı etmek doğru bir yaklaşım olmaz.
Bugün,sanayide çarkların dönmesi,insanların evlerine ekmek götürmesi noktasında iş insanları adına Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen çalışmalar takdire şayan.
BTSO Yönetim kurulu Başkanı Başkanı İbrahim Burkay,iş dünyasının önünü açmak için geçen hafta hükümete yaptığı çağrıyı göz ardı edemeyiz…Bu çağrı önemliydi..Bu çağrıya iş insanlarının talebi yüklüklüydü..
“Borçlar yapılandırılmalıdır” diyor BTSO Başkanı İbrahim Burkay…
Korona virüs salgınının ekonomik hayata etkilerini azaltmak amacıyla uygulanan kredi borçları ve vergi ötelemelerinin sona ermesiyle firmaların önemli bir mali yükün altına gireceğine işaret eden Burkay “Ekonomide normalleşme adımları hızla sürüyor. Ancak özellikle küçük ve orta ölçekli firmalarımızın mali yükümlülüklerinin yeniden yapılandırılması işletmelerimize rahat nefes aldıracaktır”
Yani Başkan İbrahim Burkay diyor ki;
“COVID-19 pandemisinin ekonomiye etkisini azaltmak amacıyla başta kısa çalışma ödeneği, işten çıkarma yasakları,vergi ertelemeleri ve düşük faizli krediler olmak üzere üretimi ve istihdamı korumak adına önemli destek paketlerinin açıklanması yeterli değil.Sistemin yürümesi lazım..Eylül sonu itibariyle Nisan ve Haziran döneminde ertelenen vergi ve sigorta primleri ödemesi başlıyor.Bu yükümlülüklerin 2021 yılından itibaren başlayacak şekilde 24 ay taksitle ödenmesi işletmelerimize rahat nefes aldıracaktır…”
BTSO Başkanı İbrahim Burkay,Banka kredilerinin ilk faiz ve anapara taksitlerinin ödenmemesi halinde,Kredi Garanti Fonu’nun işletmelere destek olmasının önemini vurguluyor.
Ayrıca  Eximbank ve Merkez Bankası’nın  TL cinsi ihracat reeskont kredilerinin yeniden başlatılması da dış ticaret firmaları için önemli olduğunu vurguluyor..
Bir taraftan sektörlerin taleplerini takip noktasında,çalışmalar yürüten BTSO diğer taraftan sanayide çarkların durmaması için gayret sarf ediyor.
Şunu ifade etmek istiyor…
Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını toplum sağlığı kadar ekonomiyi de olumsuz etkiledi.
Yine Burkay’ın ifadeleriyle “Pandeminin dünya genelinde birçok ezberi bozdu.Salgının kontrol altına alınmasının ardından artık hem sosyal hayat hem de ekonomideki birçok kural eskisi gibi olmayacak. Ekonomik, ticari ve siyasi ilişkilerde birçok başlık yeniden ele alınacak.”
Tabi burada önemli olan dünya geleninde oluşacak siteme ayak uydurmak.BTSO bu noktada gereğini yapıyor.Webinar programlarıyla yeni normale hazırlanırken,iş insanlarının dış ticarette yol haritasını belirlemeye çalışıyor..Son bir buçuk aylık dönemde 13 farklı ülkeyi kapsayan 11 webinar programı gerçekleştirilerek iş dünyasına hedef pazarlarda pandemi sürecinde yaşanan gelişmelerle ilgili önemli bilgiler aktarıldı…
Bakmayın siz birilerinin haset yapmasına,öküzün altına buzağı aramasına..Görünen köy kılavuz istemez…İmkanlar dahilinde BTSO gereğini fazlasıyla yapıyor…
Bize de alkışlamak düşer..

  Bu yazı 3475 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş