Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 30-07-2020 11:12:00   30-07-2020 09:56:00

Bunu adı Vefasızlık…

Bu şehirde yaşayan herkesin itiraz etmeyeceği bir konudur…

Bursaspor, Bursa’nın değeridir..

“Bu değerin yerlerde sürünmemesi için herkes, hepimiz üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz” tezine de sanırım hiçbir itiraz olmaz.

Daha önce ifade ettiğimiz gibi önce bu takımın yönetimine talip olanlar, önce kendileri ellerini ceplerine atacak.

Bu yönetimin bunu yaptığını kim söyleyebilir?

Büyük umutlarla başkanlık koltuğuna oturtulan Mesut Mestan ve ekibinin Bursaspor’a ne kadar para verdiklerini duyan var mı?

Bugün borç batağında debelenen Bursaspor’un yöneticileri, kendi oyuncuları gibi topu taca atarak sorumluluktan kurtulmaya çalışıyor…

Efendim BTSO’dan, iş çevresinden, belediyelerden yeterli desteği bulamadık...

Ama sormazlar mı?

Bursaspor’un kulüp Başkanı İbrahim Burkay mı?

Ya da Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş mı?

Siz ne verdiniz ki, bugün konuşma hakkını kendinizde görüyorsunuz?

Kaldı ki, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası bugüne kadar şehrin takımı Bursaspor’a maddi ve manevi olarak her türlü desteği sağlamıştır. Başkan Alinur Aktaş ha keza..Tüm imkanları seferber etti.

Son sürece kısa bir göz atalım;

BTSO öncülüğünde Vali Yakup Canpolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ve Bursaspor Kulübü Başkanı Mesut Mestan’ın katılımıyla 4 Ocak tarihinde Yeniden Büyük Bursaspor kampanyası başlatılmıştı.

Her şeye rağmen, iş dünyasının destekleri ile kampanya kapsamında oluşturulan 12 milyon TL’lik kaynak, Bursaspor’un öncelikli borçlarının ödenmesi amacıyla kullanıldı. Ayrıca yine BTSO tarafından kulübün süper lige çıkması halinde 1 milyon TL prim sözü verildi.Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’da bildiğim kadarıyla 2 milyon süper lige yükselme primi vaat etmişti..

Birinci asli görevi olmamasına rağmen, Başkan Aktaş ve Bursa iş dünyasının Başkanı Burkay  bugüne kadar desteklerini kentin en önemli markası olan Bursaspor’un layık olduğu yere yükselmesi amacıyla gerçekleştirmiştir.

Nankör olmaya gerek yok…

Her şey ortada…

Ama ne hikmetse son günlerde internet siteleri ve sosyal medya üzerinden BTSO Başkanının ağzından ortaya atılan bazı iddialar gerçekmiş gibi algı yapılmaya çalışılıyor.

İddiaya bakar mısınız; Güya BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Karacabey Belediyespor’un isminin değiştirilerek Bursaspor FK kulübü olarak süper lige çıkartılabileceğini, ayrıca Karacabeyspor’u 80 milyon TL karşılığında almayı bile teklif etmiş..

Gerçi bu iddialar BTSO Başkanı İbrahim Burkay tarafından kesin bir dille yalanlandı.

Zaten yasal olarak da bu mümkün değil. Söz konusu para BTSO’nun 2020 toplam bütçesinden 20 milyon TL daha fazladır.

Tarihinin en zorlu dönemlerini yaşayan Bursaspor’a bugüne kadar karşılıksız bir şekilde yardım eden Bursa iş dünyası ve Büyükşehir Belediyesidir.

Bunu kimse inkâr yoluna gidemez.

Şunu ifade etmek istiyorum; Kim ne amaçla kimin için ne yapmak istiyor bilmiyorum. Başarısız bir yönetimin ardından Bursaspor üzerinden bir oyun kurgulanmak isteniyor.

Bu oyun tutmaz…

Ayrıca bugüne kadar Bursaspor için fedakârlık yapan insanları kırmak, onlar üzerinden menfaat devşirmeye çalışmak ne Bursa’ya, nede Bursaspor’a bir şey kazandırmaz.

Bizden söylemesi…

Benim lügatimde şu ana kadar yapılan spekülasyonların tek bir karşılığı olur; Vefasızlık

Yapmayın…

Daha fazla kente de, takımına da zarar vermeyin…

  Bu yazı 3477 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş