Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 05-04-2020 16:45:00   05-04-2020 16:40:00

Başkan Aktaş’a Bursa'yı sordum…

Bugünlerde yaşanan olağanüstü durum nedeniyle, insanların evlerinde sağlıklı ve huzurlu bir şekilde günlerini geçirebilmesi, o yerleşim alanında yaşayan insanların birbirlerine omuz vermesiyle doğru orantılıdır.

Bu süreçte istikamet belirlenirken, ortaya konulan dayanışma, ilgili kurum ve kuruluşların desteği, sıkıntıların ortadan kalkmasında önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor.

Tüm dünya ile birlikte, ülkemiz içinde bulunduğu sancılı durumdan kurtulabilmenin çarelerini ararken, Bursa ekseninde alınan bir dizi önlemler mağduriyetlerinde önüne geçmeye başladı.

İçişleri Bakanlığı tarafından, Valiliklerine verilen yetki kapsamında oluşturulan “İl Pandemi Kurulu” tarafından alınan kararların uygulamaya konulması, hastalığın yayılmasını engellemekte önemli bir faktör olarak karşımıza çıkmaya başladı.

Bu esas olan, tüm ilgili tüm kurullar tarafından “Evde kal” çağrılarına uyarak evine kapanan insanların içinde bulundukları durum..

Günlük para kazanarak evine ekmek götürmek zorunda olan insanlar, ne yapacak?

Konuyu Bursa Büyükşehir Belediye başkanı Alinur Aktaş’a sordum?

Büyükşehir Belediyesi olarak, korona virüs nedeniyle evine kapanmak zorunda kalan insanlar için ne yapılıyor?

Defalarca yazdım; göreve geldiği günden itibaren samimiyet sınavından başarıyla çıkan Alinur Aktaş’ın ilk cevabı, “Elimizden gelen ne varsa onu sonuna kadar yapmaya çalışıyoruz. Tüm tedbirlerimiz aldık. İnsanlarımızın mağdur olmaması için bin 500 kişilik ekip sahada... İnsanlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için mücadele veriyor.”

Bu süreçte il ve ilçe teşkilatlarıyla birlikte muhtarlıklar da devreye sokulmuş, her gün 2 defa 2 bin 300 aileye sıcak yemek verilmeye başlanmış.

Daha önce Kaymakamlıklar aracılığı ile tespit edilen yaklaşık 13 bin aileye gıda yardımı aksamadan devam ederken, Bursa’da 100 bin kişi gıda yardımı alabilmek için müracaatta bulunmuş..

Başkan Alinur Aktaş yapılan bu müracaatların ekipler tarafından değerlendirildiğini, özellikle Korona virüs nedeniyle işini kaybeden yada işyerini kapatmak zorunda kalan berberler, lokanta ve kahvehanelerde garson olarak çalışanlarla, tekstildeki konfeksiyon işçilerine hazırlanan bu yardımları ulaştırmaya çabaladıklarını söyledi.

Anlaşılan bugün kadim şehir Bursa’da, kent kültürünü paylaşma ve yaşamanın en güzel örneği sergileniyor.

Her ne kadar muhalefet kendi istek ve egoları doğrultusun yapılan çalışmaları gölgelemeye gayret etse de, yardım ve destek hizmetlerinde insan ayrımı yapılmıyor.

Büyükşehir Belediyesinin ALO 153 ve 444 16 00 hattından yardım talebinde bulunan herkesin müracaatı alınıyor.

Kimseye “Sen hangi partinin üyesisin. Dilin, dinin, ırkın ne” diye sorulmuyor.

İhtiyacı olduğunu beyan eden herkese yardım ulaştırılmaya çalışıyor.

Kalabalık alanlarda maske takma zorunluluğunun getirilmesinin ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak halka her gün 10 bin maske dağıttıklarını ifade eden Başkan Aktaş, önümüzdeki günler Belediye olarak maske üretimine başlayacaklarını söyledi.

Virüsün yayılmasının önüne geçmek için toplu ulaşım araçlarına sürekli dezenfekte yapıldığını, evde bakım hizmetlerinin de aksamadan devam ettiğini söyledi Başkan Alinur Aktaş...

Şunu açıkça ifade edelim;

Korona belasından Bursa’nın en az etkilenmesi noktasında sorumluluk üstlenmiş insanlar, sorumluluklarını yerine getirme gayretinde.

Sosyal ve kültürel yapımızın bir gerçeği olarak karşımıza çıkan yardımlaşmanın en güzel örneği sergileniyor.

Buna rağmen köhnemiş zihniyetin Tü-Ka-Ka siyasetinden bu süreçte medet umması, Bursa’ya yapılacak en büyük kötülüktür.

Bırakın insanlar işini yapsın.

  Bu yazı 3307 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş