Doç. Dr Fulya Düvenci Karakoç
  Güncelleme: 12-05-2020 01:47:00   12-05-2020 00:56:00

Ev, Aile, Sanat… Beraber Olmak…

Domido Sanat Merkezi, üç yıl önce bir yenilik olarak Ailece Sanat Projesini başlatırken, evde herkesin paylaşabileceği bir sanat ortamı hayal etmişti. Bunu atölyemizde defalarca yapmış, sosyal sorumluluk projesi olarak da pek çok köy sınıfına ya da hastane etkinlik salonundaki anne ve çocuklara ulaştırmıştık. Bambaşka yerlerde çok sayıda ev -ilk olarak- Vincent Van Gogh’u bilmenin ortak keyfine ulaşmıştı.

Evlerimize kapandığımız bu olağanüstü günlerde Domido Ekibi olarak en çok bunu hatırlıyoruz. Bir nefesin tüm dünyayı gezebildiğini ve hepimize dokunduğunu görürken, diğer yandan sevgiyle yapılan bilim ve sanatın aramızda nasıl gezebildiğini, nasıl bulaşa bulaşa yayıldığını ve dünyayı güzelleştirdiğini de görebiliyoruz artık. Ve yine aile olarak “bir arada durmak”la “beraber olmak” arasındaki farkı anlayabiliyoruz. Bir müzik açıp beraber ritim tutmanın hepimize nasıl iyi geldiğini yeni baştan keşfediyoruz.

Dünyaca ünlü sanatçılar canlı konserler veriyor; çoğu cep telefonu kamerasıyla çekilip birleştirilmiş birbirinden güzel beraber yapılmış sanat işlerine ulaşılabiliyor; Rus Balesinin en iyi örneklerini bütünüyle izleme imkanımız oluyor; müzelerin ve arşivlerin cömert sunumlarına erişebiliyoruz. Ama hatırımızda tutmamız gerek; malzemenin bolluğu başımızı döndürmesin, “beraber ol”abildiğimiz zaman güzellik var dünyada… aileyle beraber, dostlukla beraber, sanatla beraber olmayı “an”da yaşamak bizleri yukarılara taşıyacak. Ve belki de bu sürecin en güzel hediyelerinden biri olacak.

Bizim de bunun için küçücük katkılarımız oluyor takipçilerimize. Nilay Öğretmen’in evde Orff yaklaşımlı bir mola için gönderdiği müzikler, Hafize Öğretmenin resim yapmamız için öneri videoları ve @uyanik anne nin beraber kitap okumalarımız için teklifleri gibi küçücük katkılar… Ama biz bunu, her birimizin kendi yoluyla gönlünü dinleyerek yapabileceğine inanıyoruz asıl. Sanatla ve birbirimizle beraber olduğumuz anların artmasını diliyoruz.

  Bu yazı 991 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş